ANBI

Stichting vrouwengroep Tabitha
Terschellingpad 2
2036KH Haarlem
0628557022
st-tabitha@outlook.com
www.koopjeSkoffie.nl

RSIN 8201.91.486
KvK 34319129

Bestuur
Voorzitter/ secretaris: N. Khelfi

Stichting Tabitha is in 2005 ontstaan uit betrokkenheid en bewogenheid voor haar wijk en haar bewoners. Door de jaren heen zijn er allerlei activiteiten georganiseerd om mensen te verbinden  en te activeren. Gaande de weg hebben wij altijd gekeken na behoefte van de bewoners en de mogelijkheden die ons geboden werden. Wij willen in Molenwijk een plek creëren waar mensen van allerlei leeftijden, nationaliteiten en achtergronden elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten en leren kennen. Door mensen met elkaars cultuur en achtergrond kennis te laten  maken, willen wij meer respect en begrip voor elkaar creëren, de cohesie in de wijk bevorderen en zo de vereenzaming tegengaan.

Buurtcafé Koopjes&Koffie is in Haarlem Molenwijk/Schalkwijk een ontmoetingsplek waar je gezellig bij elkaar kan komen, verschillende activiteiten kan volgen of gewoon rustig van een kopje koffie of een broodje kan genieten. Ook een krantje lezen, spelletje spelen of gebruik maken van de gratis wifi is mogelijk. Drie keer in de week organiseren wij een buurtmaaltijd. Op zaterdag hebben wij een koffiemiddag waar u van lekker huisgemaakt gebak kunt genieten. De koffie staat klaar tijdens de inloop op woensdagochtend. Woensdag- en vrijdagmiddag kunt u in het Digi-hoekje terecht met al u vragen m.b.t. tot het gebruik van uw laptop, tablet of smartphone. Ook hebben wij een kleine outletshop met dames- en herenkleding, schoenen en accessoires.

Doel 1:

 • Buurtbewoners bij elkaar brengen
 • Buurtbewoners stimuleren en activeren
 • Signaleren van problemen
 • Informeren over Sociaal wijkteam, MEE, Roads en andere hulpverlenende
  instanties
 • Informeren/ ondersteunen bij aanvragen van uitkering, bijzondere bijstand,
  WMO- voorzieningen e.d.

Doel 2:

 • Creëren van werkervaringsplekken in de winkel, keuken en service
 • Creëren van samenwerking met ondernemers uit het pand
 • Creëren van samenwerking met andere stichtingen, instanties en
  maatschappelijke organisaties.

Doel 3:

 • Aanbieden van betaalbare outlet kleding, schoenen en accessoires

De stichting is grotendeels zelfredzaam. Het inkomen uit de winkelverkoop en het buurtcafé worden gebruikt om de vaste lasten en activiteiten te bekostigen.
Voor projecten zo als de kerstmarkt, zomerfeest en thema-avonden ontvangen wij subsidie uit het initiatievenbudget van de gemeente Haarlem.
De stichting heeft geen vermogen. De gecreëerde financiën worden volledig benut om de kosten van de stichting te dekken. De stichting wordt gedragen door vrijwilligers die alleen vergoeding in natura ontvangen zo als lunch, maaltijd, gratis deelname aan de activiteiten.

 

 

Verslag 2019

Tot nu toe was 2019 een druk jaar met vele activiteiten , nieuwe ontwikkelingen en nieuwe mensen. De buurtmaaltijden zijn populair, naast de vaste groep komen met elke maaltijd weer nieuwe mensen die van de maaltijd en de gezelligheid genieten. De bezoekers zijn van alle leeftijden, onze jongste bezoeker is bijna twee jaar en de oudste 89. Ook de koffiemiddagen met huisgemaakt gebak op zaterdag worden door steeds meer mensen bezocht. Mensen vinden het leuk om in een huiselijke sfeer bij een kopje koffie en gebak met elkaar te kletsen en te lachen.

De twee High teas waren heel druk bezocht en iedereen heeft genoten van verschillende hartige en zoete hapjes. De bezoekers genoten van een vrolijke en ontspannen middag in leuk gezelschap.
Tijdens de twee English breakfast- ochtenden mochten wij mensen blij maken die van een stevig ontbijt houden. Uit de positieve reacties ontnemen wij dat het een succes was en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor Pasen hadden wij een paasbrunch met uitgebreid buffet georganiseerd. Het was een heel druk bezochte ochtend met buurtbewoners uit heel Schalkwijk en daarbuiten. Het was prachtig om te zien hoe mensen elkaar ondersteunden. Mensen die minder goed ter been waren, werden door hun tafelgenoten geholpen met het bedienen vanaf het buffet.

Onze jaarlijkse BBQ was een groot succes. Meer dan vijftig buurtbewoner hebben genoten van een gezellige en lekkere BBQ. Daarnaast hadden wij 30 mensen van de Haarlemse wandelgroep te bezoek voor een uitgebreid noord Afrikaans buffet, hebben wij de catering verzorgd van verschillende feesten en veel taarten op bestelling gebakken. Door al deze activiteiten hebben  buurtbewoners elkaar beter leren kennen, hebben nieuwe vrienden gemaakt en zijn ondernemender geworden. Dit jaar hebben wij voor het eerst subsidie van de gemeente Haarlem, waarmee wij voor de komende maanden thema-avonden gepland hebben. Daarbij kunt u denken aan lezingen, film, muziek, poëzie onder genot van een hapje en een drankje.

 

Cijfers 2018-2019